fredag 17. september 2010




Selv om Nettby og Facebook er to forskjellige sider, er mye av innholdet og funksjonene like. Hovedinnholdet på begge sidene er at du kan holde kontakt med venner og bekjente. Nettby er for det meste bare for de som bor i Norge, mens Facebook er en internasjonal side, hvor du kan bli kjent med både norske mennesker og utenlandske mennesker. På både Nettby og Facebook er det mulig å legge ut bilder som vennene dine kan se.

Både Nettby og Facebook har reklame, men måten reklamen blir formidlet på er forskjellig fra sidene. På Nettby er det veldig enkelt å legge merke til at det er reklame, fordi de har en reklamelinje helt på toppen. På Facebook er mye av reklamen skjult i grupper. På sidelinjen kan det for eksempel stå ”Bli fan av Cubus”. Selv om det er en del reklame på begge sidene blir ikke brukerne særlig påvirket. Menneskene som bruker Nettby og/eller Facebook bruker ikke disse sidene for å finne reklame, og bryr seg ikke spesielt mye om reklamen heller.

Layouten på Nettby er veldig forvirrende. Det er mye farger, og lite systematisk. Facebook har en mye mer avslappende layout som er i hvit og blått. Nettby blir bedre og mer behagelig å se på etter hvert som du går inn på forskjellige ting. Facebook er en veldig behagelig side, og fargebruken er den samme på hele siden.
Det er ikke vanskelig å finne frem på noen av sidene, og opplastning av bilder, filmer og andre ting tar ikke lang tid. Det tar heller ikke lang tid å laste seg inn på siden, fordi de ikke bruker noen form for animasjoner eller andre ting som får sidene til å gå tregt.

Nettby mistet sin storhet når fenomenet Facebook kom. Nettby blir for det meste brukt av de som er litt yngre, mens Facebook for det meste blir brukt av personer fra videregående skole og oppover.

Som nevnt tidligere brukes begge sidene til å ta kontakt med mennesker, og dele bilder og lignende. Dette fungerer veldig godt, og det er ikke vanskelig å få tak i vennene dine på noen av sidene, men Facebook er den siden som fungerer best til dette. Om du skriver noe på Facebook, er det mulig for alle vennene dine å se hva du skriver. Du kan for eksempel skrive ”Er på skolen”, så kan vennene dine lese dette, og kommentere det om du vil. På Nettby er det litt vanskeligere å få tak i vennene dine, ettersom at det er kallenavn som blir brukt på denne siden. Det vil si at hvis du vil ha tak i dem, er du nødt til å vite deres kallenavn på denne nettsiden.

1 kommentar:

  1. Du får fram viktige særtrekk ved de to nettsidene. Du kunne gjerne brukt litt mer plass på beskrivelse av utseendet. Prøv også å være enda mer konkret i beskrivelsen av virkemidler. Hvilken funksjon har for eksempel fargene på Nettby. Når du skriver at layouten virker forvirrende eller er behagelig, er det din subjektive oppfatning. I analysen bør du prøve å få fram hvilken funksjon virkemidlene trolig er tenkt å ha for alle som går inn på sidene.

    Pass på at du ikke gjentar deg selv ("Som nevnt tidligere ........)
    Til tross for noen innvendinger, dette i det store og hele en bra analyse

    SvarSlett